İsg Haberleri

Zonguldak’ta kaçak ocakta patlama: 2 işçi öldü, 1 işçi ağır yaralı

Kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada bir işçi ağır yaralandı, iki işçi madende mahsur kaldı. Mahsur kalan işçilerin cansız bedenine ulaşıldı.

Tahlisiye ekibi mahsur kalan işçilere ulaşmak için kaçak ocağa girdi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki kaçak maden ocağında, ilk belirlemelere göre, metan gazı patlaması meydana geldi. Patlamada 1 işçi ağır yaralandı, mahsur kalan 2 işçinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Kaçak maden ocağı, jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından mühürlendi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Gelik beldesindeki ormanlık arazide bulunan kaçak maden ocağında, 25 Aralık’ta saat 11.00 sıralarında, metan gazı patlaması meydana geldi. Ocaktan dumanların yükseldiğini görenler, 112 Acil Servis’e haber verdi. İhbar üzerine olay yerine TTK tahlisiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamada ağır yaralanan 51 yaşındaki Bahri Yeniay isimli işçi ocaktan çıkarıldı. Sağlık görevlileri, vücudunda yanıklar oluşan Yeniay’a ilk müdahalede bulundu. Bahri Yeniay, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

 

Dilovası’nda amonyak tankında sızan gazdan zehirlenen 3 işçi hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, bir kimya fabrikasındaki amonyak tankında sızan gazdan zehirlenen 3 işçi hastaneye kaldırıldı.
25 Aralık 2019 Akşam saatlerinde Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir kimya fabrikasında işçilerin akşam vardiyasından çıkış hazırlığı yaptıkları sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle amonyak tankında sızıntı meydana geldi.

İşçilerin durumu fark etmesi üzerine tankta ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tankta meydana gelen sızıntı giderilirken gazdan etkilenen 3 işçi Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 işçi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Türk İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı “TOS+H Expo 2020”

İş Sağlığı ve Güvenliği Denetimine Hazır Mısınız?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan pozisyonlara 249 iş müfettişi atandı. Görevlendirilen müfettişlerin asıl görevi kayıt dışı olan iş yerlerinden, iş sağlığı güvenliği (İSG) kanuni yükümlülüklerinin kontrolüne bir çok kısmı denetlemek olacak.  Seçimler nedeniyle gevşetilen iş sağlığı ve güvenliği denetimleri arttırılacak. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliklerine yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yeterlik sınavında başarı gösteren iş müfettiş yardımcılarından 249’u iş müfettişi olarak atandı.

Konuşmaya Başla
Merhaba, Nasıl Yardımcı Olabiliriz.
Merhaba ben Sembol Osgb Teknik Destek Uzmanınız!
Sembol Osgb Web Sayfamızdaki İsg Haberleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız mı var?

Hemen Yardımcı Olabilirim...
Powered by